Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іноземні журналісти ознайомилися з роботою Вінницького апеляційного адміністративного суду

15 вересня 2015, 10:45

 9 вересня 2015 року у Вінницькому апеляційному адміністративному суді перебували журналісти зі штату Іллінойс (США). Метою їх візиту було ознайомлення з роботою зазначеного суду та практикою здійснення правосуддя.

Вітальним словом зустрічали гостей Голова зазначеного суду Віталій  Кузьмишин та голова Вінницького окружного адміністративного суду Олександр Вільчинський.

Досягнення максимальної публічності та відкритості судового процесу є пріоритетом у діяльності Вінницького апеляційного адміністративного суду,  тому ми активно налагоджуємо зворотній зв’язок з громадськістю через пресу,  – каже голова суду Віталій Кузьмишин.  Тепер, судячи з усього, завдяки Вам про нас і наші досягнення дізнається й американська спільнота.

Окрім цього, Вінницький апеляційний адміністративний суд створив власну сторінку в соціальній мережі Facebook. Це надало можливість активніше інформувати громадськість про завдання, здобутки та проблеми адміністративного судочинства, а також налагодити спілкування з користувачами соціальної мережі, що, у свою чергу, має значний вплив на ефективність роботи суду та сприяє покращенню його діяльності.

У рамках зустрічі керівник апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Олександр Кравчук ознайомив журналістів з розміщенням підрозділів апарату суду та його працівників: показав робочі кабінети суддів і працівників апарату суду, розповів про інноваційні технології, впроваджені в суді, продемонстрував роботу інформаційного кіоску USAID, який, до речі, привернув неабияку увагу іноземних гостей.

Також приємно вражений був головний редактор каналу WSIL-TV Майк Снаффер, коли дізнався, що в суді функціонує онлайн-трансляція судових засідань, адже у США наразі лише запроваджується така послуга.

Дуже позитивно сприйнята іноземними гостями й інформація, що в суді функціонує така послуга як формування "електронної справи", що значно зменшує обсяг паперового документообігу та дозволяє отримати інформацію, знаходячись у будь-якому куточку світу.

Загалом американським журналістам сподобався рівень надання послуг у Вінницькому апеляційному адміністративному суді: вони позитивно оцінили сектор прийому документів та надання інформації, обладнані найновішими технологіями зали судових засідань, зручну зону очікування для громадян, просторі конференц-зали, а також чудову атмосферу, яку створюють привітні працівники.

 Прес-центр судової влади