Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В управління ДСА передано будівлю для розміщення Ківерцівського райсуду

17 жовтня 2012, 12:45

Кабінет Міністрів України видав розпорядження від 3 жовтня 2012 року № 745-р, котрим передано будівлю по вул. Кузнєцова, 8-А  у м. Ківерці Волинської області із сфери управління  Державного агентства лісових ресурсів в оперативне управління Державної судової адміністрації для розміщення Ківерцівського районного суду.

Як відомо, Ківерцівський районний суд з 1945 року розташований в адмінприміщенні по вул. Грушевського, 20 в м. Ківерці Волинської області, загальною площею 280 кв. метрів. Водночас, згідно з ДБН В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди. Суди», що набрали чинності з 1 жовтня  2010 року, для належного розміщення згаданого п’ятискладового суду  необхідне приміщення площею орієнтовно 1250 кв. метрів.

Наразі, в суді, через невідповідність площі, відсутня належна кількість нарадчих  кімнат, кімнат для свідків, прокурорів, адвокатів, обладнано лише один зал судових засідань, при потребі трьох залів. Добудова чи перепланування приміщення суду неможливі через те, що територія для обслуговування суду складає 0,06 га.

Для вирішення питання розміщення Ківерцівського районного суду відповідно до вказаного розпорядження КМУ безоплатно передано приміщення загальною площею 725,1 кв. м по вул. Кузнєцова, 8-А у м. Ківерці Волинської області зі сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України в оперативне управління Державної судової адміністрації України.

Розміщення суду по вул. Кузнєцова, 8-А дозволить ефективно здійснювати захист гарантованих Конституцією України прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави, а розташування в центрі міста є умовою зручності дістатись до суду маршрутним транспортом з різних частин міста.