Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація подала до Кабінету Міністрів України проект змін до постанови КМУ № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»

26 вересня 2012, 11:25

  Державна судова адміністрація України звернулася до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова із проектом змін у додатки 43, 44, 45, 46, 47 постанови КМУ від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» у частині визначення розміру посадових окладів для перекладачів.

  Дане звернення зумовлене необхідністю реалізації основних положень Закону України «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року № 5029-VI. Зокрема, стаття 14 Закону визначає, що судочинство України у цивільних, господарських, адміністративних і кримінальних справах здійснюється державної мовою. Водночас, у межах території, на якій поширюється регіональна мова, сторони можуть здійснювати провадження і подавати письмові процесуальні документи та докази регіональною мовою (мовами) без додаткових витрат для сторін процесу.

 Отже, для реалізації відповідних положень Закону України «Про засади державної мовної політики» виникає необхідність передбачити у структурі судів посади перекладача, що в свою чергу потребує додаткового фінансування з Державного бюджету України в сумі близько 16 млн. гривень.