Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України визначила дату проведення чергового ХІ з’їзду суддів України

24 вересня 2012, 15:01

21 вересня 2012 року у приміщенні Верховного Суду України відбулося чергове засідання Ради суддів України.

У засіданні взяли участь: голова ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, голова ради суддів загальних судів Павло Гвоздик, голова ради суддів господарських судів Олександр Удовиченко, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк та заступник Голови ДСА України Володимир Півторак.

До уваги учасників засідання запропоновано розглянути 10 питань порядку денного. Зокрема, члени Ради суддів України визначили, що черговий ХІ з’їзд суддів України відбудеться 22 лютого 2013 року в приміщенні залу Пленуму Верховного Суду України, а також обговорили хід виконання рішень Х позачергового з’їзду суддів України, передусім щодо законодавчого врегулювання норм навантаження на одного суддю.

За поданням Голови ДСА України Руслана Кирилюка розглянуто питання про необхідність внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду у зв’язку з прийняттям нового КПК України. Радою суддів України прийнято рішення про створення робочої групи під керівництвом члена ради суддів, судді Верховного Суду України - Галини Канигіної. Робоча група, у складі суддів, спеціалістів Верховного Суду України та Державної судової адміністрації України, повинна підготувати до наступного засідання РСУ Положення про автоматизовану систему документообігу суду, яке відповідає усім необхідним вимогам.      Заслухавши інформацію заступника Голови ДСА України Володимира Півторака, члени Ради суддів України погодили Типове положення про апарат місцевого, апеляційного судів і доручили забезпечити направлення Типового положення в суди для використання у роботі.

Рада суддів України розглянула звернення суддів із повідомленнями про загрозу їх незалежності, а також звернула увагу на випадки порушення суддями вимоги п.7 ст.54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо неможливості бути нагородженим державними нагородами, відзнаками, грамотами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, якщо вони пов’язані зі здійсненням ними правосуддя.

Також, рішенням Ради суддів України погоджено звільнення Івана Балаклицького з посади першого заступника Голови ДСА України з 8 жовтня 2012 року за згодою сторін у зв’язку з досягненням 60-річного віку.

На підставі подання Голови ДСА України Руслана Кирилюка та за погодженням Ради суддів України вакансію заступника Голови ДСА України обійме Віталій Положишник.