Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч з керівником Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя»

15 серпня 2012, 18:01

15 серпня 2012 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк провів робочу зустріч з керівником Проекту USAID «Україна: справедливе  правосуддя» Девідом Воном. На зустрічі були присутні: голова Харківського окружного адміністративного суду Юрій Кучма, представники Проекту - менеджер з автоматизації судів Сергій Сученко, менеджер з питань інформаційного суспільства Дмитро Філіпенко, радник з громадянського суспільства, менеджер з грантів та контрактів Лариса Сініцина, співробітники Державної судової адміністрації України - радник Голови ДСА України Юрій Забара, начальник управління організаційного забезпечення діяльності ДСА України Олександр Сімановський, в.о. начальника управління з питань судового діловодства Антоніна Поліщук, начальнику відділу з питань інформаційних технологій Ірина Перебийніс, представники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ та ДП «ІСС».

Під час зустрічі обговорено  пілотний навчально-просвітницький проект «Судове адміністрування». За ініціативи Харківського окружного адміністративного суду та за підтримки Проекту USAID «Україна: справедливе правосуддя» програма «Громадські зв’язки» з покращення судового адміністрування запроваджує цей Проект у Харкові. До пілотного навчально-просвітницького проекту «Судове адміністрування» має долучитись університет Мічигану. Зокрема, йдеться про включення слухачів  програми «Судове адміністрування» до списку студентів університету із наданням подальшого доступу до навчально-методичної бази. Передбачається, що навчатись слухачі пілотної програми з судового адміністрування будуть з жовтня до травня наступного року один раз на тиждень. За результатами навчання слухачіотримають відповідний сертифікат та  можливість продовжити навчання в університеті Мічигану.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що ідея створення школи для судових адміністраторів назрівала давно, а успішне впровадження пілотного навчально-просвітницького проекту «Судове адміністрування» дозволить прискорити цей процес. Руслан Кирилюк  наголосив на потребі широкої презентації серед голів судів, судових адміністраторів цього навчально-просвітницького проекту.

На зустрічі також були розглянуті організаційні заходи до Міжнародної конференції на тему: «Інноваційні підходи в судовому адмініструванні», що відбудеться 10-12 вересня 2012 р. в м. Києві, хід обговорення у фокус-групах проекту Стратегічного плану розвитку судової гілки влади України, план автоматизації судів та інші питання.