Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває Моніторинг стану незалежності суддів в Україні – 2012

25 липня 2012, 17:11

Рада суддів України спільно з Центром суддівських студій та Державною судовою адміністрацією України проводить Моніторинг стану незалежності суддів в Україні – 2012.

Метою проведення такого дослідження є здійснення аналізу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя в Україні, розробки  відповідних рекомендацій для вирішення проблемних питань і удосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади.

В рамках Моніторингу 15 серпня 2012 року відбудеться опитування громадян – відвідувачів судів -  у всіх апеляційних та місцевих судах загальної юрисдикції.

Розроблена Центром суддівських студій та схвалена рішенням Ради суддів України відповідна опитувальна анкета до 1 серпня 2012 року надсилається Державною судовою адміністрацією України та її територіальними управліннями до апеляційних та місцевих судів.

Протягом 15 серпня 2012 року  визначений представник апарату суду пропонує заповнити анкету всім відвідувачам вказаних судів.

Заповнені анкети опрацьовуються та узагальнюються апаратом суду, результати до 20 серпня 2012 року направляються до відповідного територіального управління ДСА України.

На рівні територіальних управлінь ДСА узагальнюється інформація, надіслана від апеляційних та місцевих судів відповідного регіону, а  узагальнені регіональні результати опитування надсилаються до 3 вересня 2012 року до Центру суддівських студій для подальшого опрацювання.

Результати опитування будуть винесені на широке обговорення.