Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радою суддів України обговорено проект закону щодо навантаження на суддів

09 липня 2012, 18:07

З метою виконання рішення Х позачергового з’їзду суддів України стосовно підготовки пропозицій щодо законодавчого визначення норм навантаження на одного суддю, а також визначення фактичного навантаження на суддів у поточному році розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо дисциплінарної відповідальності суддів).
Зокрема, запропонованими змінами норми статті 83 доповнюються пунктом 3 наступного змісту: «Суддю не може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності на підставі пункту 2 частини першої цієї статті, у разі, коли невжиття ним заходів щодо розгляду заяви, скарги чи справи протягом строку, встановленого законом, відбулося внаслідок значно більшого навантаження на нього, ніж середнє навантаження на суддю відповідної судової юрисдикції та інстанції.
Державна судова адміністрація України щорічно, не пізніше 5 березня, оприлюднює відомості щодо навантаження на суддів за минулий рік на офіційному веб-сайті судової влади України.».
Радою суддів України обговорено відповідний проект. Члени Ради суддів України прийняли рішення скерувати проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо дисциплінарної відповідальності суддів) до рад суддів спеціальних судів для обговорення.
Також РСУ було вирішено доручити Державній судовій адміністрації України продовжити роботу із визначення норм навантаження на одного суддю.