Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України

09 липня 2012, 15:16

9 липня 2012 року відбулося чергове засідання Ради суддів України.
Під час засідання було обговорено низку питань. Зокрема, фактичного навантаження суддів у 2011 році та хід виконання рішення Х позачергового з’їзду суддів України стосовно підготовки пропозицій щодо законодавчого визначення норм навантаження на одного суддю, моніторинг оцінки стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя, звернення Севастопольського апеляційного адміністративного суду щодо внесення змін до Переліку судових рішень судів загальної  юрисдикції, що підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень, звіт Рахункової палати України про результати аудиту використання бюджетних коштів, виділених на здійснення правосуддя місцевими судами, інше.
Щодо питання моніторингу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя Радою суддів України було вирішено провести сумісно з Центром суддівських студій моніторинг оцінки стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя, метою якого є опитування відвідувачів судів, розроблення відповідних рекомендації для вирішення проблемних питань і удосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади. Опитування проводитиметься 15 серпня 2012 року у місцевих загальних судах Центром суддівських студій, Радою суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України, апеляційними та місцевими судами, результати Моніторингу буде обговорено на засіданні Ради суддів України у жовтні 2012 року.
Радою суддів України на своєму засіданні розглянуто висновки і пропозиції, викладені у звіті Рахункової палати України про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на здійснення правосуддя місцевими судами, затвердженого Постановою Колегії Рахункової палати України від 1 червня 2012 року № 10-2. Заступник Голови Держаної судової адміністрації України  Володимир Півторак поінформував учасників засідання про План заходів, розроблений ДСА України, з усунення недоліків, вказаних Рахунковою палатою, та означив низку питань, котрі вже перебувають у стадії вирішення.
Також на засіданні обговорено питання заохочення. Члени Ради суддів України підтримали подання суддівського колективу апеляційного суду міста Києва про присвоєння почесного звання «Заслужений юрист України» судді у відставці апеляційного суду міста Київа Мацелюху Петру Семеновичу за значний внесок у становлення України як демократичної, соціальної і правової держави, зміцнення авторитету судової влади, а також за наукову (юридичну), просвітницьку діяльність, багаторічну бездоганну роботу в судовій системі держави та високий професіоналізм.
Рада суддів України затвердила Орієнтовний план роботи Ради суддів України на ІІ півріччя 2012 року.