Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України дав коментар телеканалу IСTV

07 липня 2012, 14:14

5 липня 2012 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк на прохання телеканалу IСTV, зокрема, програми «Надзвичайні новини», дав коментар. Темою до коментаря стало ухвалення 4 липня 2012 року Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції».
Голова Державної судової адміністрації України відзначив, що наразі вже 15 апеляційних загальних судів працюють в режимі відеоконференцзв‘язку з СІЗО цих регіонів, решта апеляційних судів буде підключено вже найближчим часом. Також Руслан Кирилюк повідомив, що ДСА України проведено тендер на закупівлю обладнання для відеоконференцзв‘язку для всіх загальних судів, а по завершенню тендерних процедур розпочнеться процес встановлення обладнання в судах та СІЗО.
Як наголосив Голова ДСА України запровадження участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції дозволить зекономити громадянам значні кошти, що витрачаються ними на поїздки до судів, які знаходяться в інших населених пунктах, забезпечувати не тільки неупереджений та справедливий розгляд справи судом, але й оперативність такого розгляду, адже затягування судового розгляду справи найчастіше відбувається у зв’язку з неможливістю того чи іншого учасника процесу прибути до зали судового засідання.
Ефективність систем відеоконференцзв’язку у процесі розгляду справ у суді також доведено досвідом їх застосування у зарубіжних країнах (наприклад, у Росії більше 10 років), - підкреслив Руслан Кирилюк.
Також телегрупі програми «Надзвичайні новини» було продемонстровано роботу у режимі відеоконференції.

Детальніше з матеріалом можна ознайомитись за посиланням: http://kriminal.ictv.ua/ua/ випуск 06.07.12, або за посиланням http://eurouser.com.ua/archives/101329