Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності США

05 липня 2012, 10:57

  4 липня 2012 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк взяв участь в урочистому прийомі, що організований Посольством США в Україні з нагоди 236-ої річниці прийняття Декларації незалежності північноамериканських колоній від Великобританії.
У привітанні Голова Державної судової адміністрації України, зокрема, зазначив, що цей день став найвидатнішою подією у історії США. Нехай це свято додає Всім сили, енергії, натхнення, а наполеглива праця примножує державні здобутки.
 Як відомо, День незалежності вважається днем становлення Сполучених Штатів як вільної та незалежної країни. Більшість американців називають це свято просто за його датою - "Четверте липня".
 Свято нагадує про те, що 4 липня 1776 року була підписана Декларація незалежності США, згідно з якою було проголошено, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними та незалежними державами, і що всі політичні зв'язки між ними та Великою Британією анулюються. У той час жителі 13 британських колоній, які розташовувалися уздовж східного узбережжя сьогоднішньої території Сполучених Штатів, вели війну з англійським королем і парламентом, оскільки вважали, що ті поводяться з ними несправедливо. Війна почалась у 1775 році.
  В ході військових дій колоністи зрозуміли, що б’ються не просто за краще поводження, а за свободу від англійського панування. Це було чітко сформульовано в Декларації незалежності, яку підписали керівники колоній. Вперше в офіційному документі колонії іменувалися Сполученими Штатами Америки. Автором Декларації був Томас Джефферсон (1743 — 1826), один з найвидатніших політичних діячів Америки того часу.