Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок громадянці за обвинуваченням у державній зраді

17 червня 2024, 16:45

11 червня 2024 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області ухвалив вирок громадянці С., яка обвинувачувалася за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як зазначено у вироку, у період збройної агресії російської федерації проти України (точний час досудовим розслідуванням не встановлено, але не пізніше 27 лютого 2023 року), громадянка України С. була залучена до конфіденційного співробітництва оперативними співробітниками фсб рф з метою отримання від нього актуальних розвідувальних даних для проведення підривної діяльності проти України та з метою завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, інформаційній безпеці України.

За результатами судового розгляду суд визнав винною громадянку С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, та призначив їй покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.