Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок мешканцю Миколаєва, який обвинувачувався у державній зраді

21 травня 2024, 17:00

У Центральному районному суді м. Миколаєва постановлено вирок мешканцю Миколаєва, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що пенсіонер надсилав представнику спецслужб РФ дані про розташування підрозділів Збройних Сил України в Миколаєві, інформацію з результатами влучань по вищим навчальним закладам, промисловим об’єктам, мостовим переходам міста. Окрім цього, на виконання завдання представника РФ, обвинувачений восени 2022 року, здійснив фотофіксацію одного з об’єктів енергетичної інфраструктури, розташованого в Миколаєві. А саме, що стосувалось наявності охорони, пунктів пропуску, технологічного обладнання, ліній електропередач, вузлових електропідстанцій, розташованих поруч. Фотографії, разом з детальних описом об’єктів, обвинувачений надіслав представнику спецслужб РФ.

Обвинувачений не визнав свою провину, водночас, підтвердив той факт, що фотографував та надсилав світлини та координати відповідних об’єктів. Також повідомив, що за те, що він використовував автомобіль для здійснення цієї діяльності, він отримав 5 літрів бензину. Про те, що йому потрібно забрати пальне у визначеному місті написав його співрозмовник, якому він надсилав інформацію.

Його захисник просила закрити кримінальне провадження за недоведеністю, посилаючись на те, що досліджені докази не підтверджують вчинення її клієнтом кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого та постановив призначити йому покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.