Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до жителя Херсонщини, підозрюваному в колабораціонізмі

21 травня 2024, 14:56

Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу стосовно мешканця Херсонської області, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік, який проходить військову службу за мобілізацією, в період тимчасової окупації частини Херсонської області з корисливих та ідеологічних міркувань погодився обійняти посаду інспектора в одній з незаконно створених окупаційною адміністрацією виправних колоній. На посаді останній здійснював нагляд за утриманими особами, забезпечував режим установи, тобто сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань країни-агресора.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, зазначав, що чоловік підозрюється у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, наявні ризики, запобігти яким можна лише шляхом обрання виключного запобіжного заходу.

Підозрюваний та захисник заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.