Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи реалізовано наразі інформаційну взаємодію між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним державним реєстром судових рішень - пояснює ДП «Інформаційні судові системи»

09 травня 2024, 16:40
До державного підприємства «Інформаційні судові системи» періодично звертаються громадяни з питанням: «Чи реалізовано наразі інформаційну взаємодію між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним державним реєстром судових рішень?».
 
Причиною таких звернень, переважно, є те, що державні реєстратори прав на нерухоме майно з тих чи інших причин не можуть отримати відповідний електронний примірник судового рішення, а, відтак, не можуть вчинити реєстраційні дії на підставі такого рішення суду.
 
То чому ж виникають подібні випадки та які існують шляхи вирішення таких питань?
 
1. Варто зазначити, що в межах вказаної взаємодії до державного реєстру речових прав передаються виключно судові рішення, які набрали законної сили. Тому, у протилежному випадку державний реєстратор отримає системне сповіщення «Рішення не набрало законної сили». Переконатися у фактичній відсутності дати набрання законної сили такого рішення можна на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, здійснивши пошук потрібного документу. Для вирішення описаного випадку необхідно звернутись до суду, що виніс рішення, з проханням перевірити наявність встановлення на такому рішенні дати набрання законної сили.
 
2. Системне сповіщення «Відомості відсутні в ЄДРСР» може виникнути у випадку дійсної відсутності запитуваного рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або ж у випадку некоректного введення пошукових даних при виконанні запиту. Переконатися у фактичній відсутності такого рішення можна на сайті ЄДРСР, здійснивши пошук потрібного документу. Для вирішення описаного випадку необхідно звернутись до суду, що виніс рішення.
 
3. Окремі поодинокі випадки, які можуть виникнути внаслідок технічних несправностей в роботі вказаної взаємодії. Для вирішення таких випадків необхідно звернутись до державного підприємства «Інформаційні судові системи:
 
електронна пошта: inbox@ics.gov.ua
контактний номер телефону: 044 207-35-60
 
Сторінка "Електронний суд" у Facebook