Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднена петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) офіцеру (командиру розрахунку) групи спеціального призначення (повітряної розвідки) Андрію Рідзевському

09 травня 2024, 14:57

Захищаючи Україну, загинув син судді Конотопського міськрайонного суду Сумської області Рідзевської Ірини Олександрівни - офіцер (командиру розрахунку) групи спеціального призначення (повітряної розвідки) 3-го розрахунку загону розвідки спеціального призначення, молодший лейтенант Військової частини 3057— Андрій Рідзевський.

10 квітня 2024 року на вебсайті офіційного інтернет-представництва Президента України опублікована електронна петиція №22/223992-еп щодо присвоєння Андрію Рідзевському почесного звання Героя України (посмертно) за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/223992 

Наразі триває збір підписів на її підтримку.

Текст електронної петиції №22/223992-еп:

Шановний пане Президенте!

Прошу Вас розглянути петицію щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) хороброму мужньому захиснику нашої Батьківщини, офіцеру (командиру розрахунку) групи спеціального призначення (повітряної розвідки) 3-го розрахунку загону розвідки спеціального призначення, молодшому лейтенанту Військової частини 3057— Рідзевському Андрію Сергійовичу.

Андрій народився 2 грудня 1999 року у м. Миколаїв. Був справжнім патріотом нашої України! Був надзвичайно світлою, доброю, з відкритим серцем, людиною. Андрій був чуйним, щирим і водночас мав сталевий характер, завжди приходив усім на допомогу. Був опорою і підтримкою рідним і близьким чесний, хоробрий та мав жагу до справедливості.

Будучи студентом Університету фіскальної служби в місті Ірпінь здобував одночасно вищу юридичну освіту та освіту з спеціальної фізичної і бойової підготовки.

Андрій вперше став до лав Національної гвардії ще в 2019 році у військовій частині 3018. Початок повномасштабного вторгнення зустрів на позиціях у Рубіжному. Також брав участь в боях за Сєверодонецьк, Часів Яр, Кремінну, Лисичанськ. Брав участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України з безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресію російської федерації проти України перебуваючи в місті Бахмут.
Указом Президента України №29/2023 від 24 січня 2023 року «Про відзначення державними нагородами України» був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Був нагороджений нагрудним знаком «Ветерана війни».

В грудні 2023 року Андрій приєднався до 12-тої бригади спеціального призначення «Азов» та був призначений командиром розрахунку групи спеціального призначення (повітряної розвідки) 3-го розрахунку загону розвідки спеціального призначення, чим дуже пишався.
Відзначився мужністю та професіоналізмом під час виконання бойових завдань. Брав безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави на різних напрямках.

Трагічно, 1 березня 2024 року в районі населеного пункту Терни, Краматорського району, Донецької області. Герой загинув під час виконання бойового (спеціального) завдання із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації, внаслідок обстрілу противником позиції зі стволової артилерії, отримав поранення несумісні з життям через які загинув будучи вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

Андрію навіки залишиться 24 роки. Він до останнього подиху з честю та гідністю виконував свій обов’язок громадянина України, залишився вірним своїм побратимам та народові України.
28 березня 2024 року був нагороджений відзнакою «Почесного громадянина міста Ірпінь» (посмертно).

Наш захисник Андрій своїм прикладом, справжнього воїна, заслуговує на присвоєння почесного звання — Героя України (посмертно). Він був взірцем волелюбності і честі, справжнім патріотом своєї країни. Андрій був гідним українцем, відважним воїном і довів це ціною власного життя захищаючи нашу Батьківщину до останнього подиху.

Пане Президенте, звертаюсь до вас із проханням від імені родини, друзів, побратимів присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) Рідзевському Андрію Сергійовичу, щоб вшанувати пам’ять і геройські вчинки нашого воїна, які він здійснив під час боротьби з ворогом, захищаючи свободу та незалежність нашої Батьківщини.

Ця петиція – найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті нашого Героя – мужнього, відважного, справжнього чоловіка, сина та побратима. Уклін та шана йому! Вічна пам’ять!

Слава Герою!

Слава нашим захисникам!

Слава Україні!