Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До довічного позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено чоловіка, який обвинувачується у державній зраді, в результаті чого загинули люди в Краматорську

04 квітня 2024, 16:14

Колегія суддів Самарського районного суду м. Дніпропетровська призначила покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна жителю Краматорська, який обвинувачувався в передачі представнику іноземної організації інформації про перебування військових ЗСУ в приміщенні кафе в Краматорську. В той же день невстановленими особами з числа збройних сил російської федерації було здійснено ракетний удар по вказаному кафе, внаслідок чого загинуло 13 людей та 64 поранено.

Справа розглядалась колегією суддів в закритому судовому засіданні.

Суд дослідив матеріали кримінального провадження, допитав обвинуваченого, який провину у інкримінованому йому злочині не визнав.

Колегія суддів призначила до покарання найтяжче із тих, що передбачені частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, врахувавши поведінку самого обвинуваченого, наслідки спричиненого, умови в яких було вчинено кримінальне правопорушення, зокрема агресію російської федерації по відношенню до України.

Наразі вирок чинності не набрав та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів.

Звертаємо увагу, що у відповідності статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.