Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено порядок проведення конкурсу з добору дисциплінарних інспекторів

04 квітня 2024, 15:40

На офіційному вебсайті Вищої ради правосуддя розміщено «Порядок проведення конкурсу на зайняття посад керівника служби дисциплінарних інспекторів та його заступника, дисциплінарного інспектора».

Документ затверджено на засіданні Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад керівника служби дисциплінарних інспекторів та його заступника, дисциплінарного інспектора 02 квітня 2024 року з метою встановлення та деталізації умов та правил проведення конкурсу.

У документі, зокрема, визначено етапи проведення конкурсу, умови проходження тестувань, ситуаційних завдань, співбесід, визначено правила поведінки під час проходження етапів конкурсу.

Також визначено порядок проведення перевірки на відповідність критерію доброчесності і встановленим для судді етичним стандартам, порядок затвердження переліку переможців.

Звертаємо увагу, що у розділі VІІІ «Перевірка на відповідність критерію доброчесності і встановленим для судді етичним стандартам» надано визначення таким термінам як незалежність, чесність, неупередженість, непідкупність, сумлінність, дотримання етичних норм у професійній діяльності та особистому житті, майнова доброчесність.

Крім цього Комісія у розділі ІХ «Співбесіда із Кандидатами» роз’яснила, що є показниками критерію професійної компетентності.

Вища рада правосуддя