Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інна Плахтій взяла участь у обговоренні теми привабливості суддівської професії на рівні Європейської мережі рад правосуддя

14 березня 2024, 16:48

У межах заходів Європейської мережі рад правосуддя в Ризі (Латвія) відбулася дводенна зустріч Тематичної діалогової групи щодо привабливості суддівської професії.

Член Вищої ради правосуддя Інна Плахтій в онлайн режимі взяла участь у засіданні учасників Тематичної діалогової групи та долучилася до обговорення важливих тем.

Під час свого виступу Інна Плахтій поінформувала про актуальну ситуацію із наповненням суддівськими кадрами судової системи України; проаналізувала причини, які призвели до кадрової кризи в судах наприкінці 2019 року. Акцентувала увагу на заходах, які наразі вживаються органами суддівського врядування – Вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів України з метою заповнення вакансій в судах першої та апеляційної інстанцій. Також окреслила основні причини, які знижують привабливість суддівської професії в Україні.  

Інна Плахтій подякувала учасникам зустрічі за можливість обмінятися досвідом на міжнародному рівні, висвітлити теми, актуальні для українських суддів та висловила сподівання, що висновки та рекомендації щодо покращення привабливості суддівської професії, які напрацьовуються учасниками Тематичної діалогової групи, будуть корисними також і для України, особливо у ці важкі часи, коли громадяни України потребують судового захисту.

Довідково. Європейська мережа рад правосуддя – міжнародна неприбуткова (некомерційна) асоціація (далі – ЄМРП), яка була створена у 2004 році під час Генеральної Асамблеї у місті Римі (Італійська Республіка). ЄМРП об’єднує ради правосуддя (споріднені установи) в державах-членах Європейського Союзу та державах-кандидатах на вступ до Європейського Союзу.

Метою ЄМРП є покращення співпраці та кращого взаєморозуміння між радами правосуддя та органами судової влади в державах-членах Європейського Союзу та державах-кандидатах на вступ до Європейського Союзу.

Вища рада правосуддя отримала статус спостерігача ЄМРП 7 червня 2023 року. 

Вища рада правосуддя