Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України внесла зміни до Положення про автоматизовану систему документообігу

25 травня 2012, 16:48

25 травня 2012 року Рада суддів України на своєму засіданні підтримала пропозицію Державної судової адміністрації України щодо внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу.

Відповідно до змін до Положення про автоматизовану систему документообігу «Кожній судовій справі надається єдиний унікальний номер, який формується автоматизованою системою автоматично в суді першої інстанції та залишається незмінним незалежно від проходження справи в інстанціях. Структура єдиного унікального номеру справи є такою: код суду першої інстанції (три цифри)/номер справи за порядком у поточному році/рік реєстрації (дві цифри). Наприклад: 512/363/12. У місцевих загальних судах структура єдиного унікального номеру справи є такою: код суду першої інстанції (три цифри)/номер справи за порядком у поточному році/рік реєстрації (дві цифри) - вид судочинства». Також, відповідно до змін «автоматизованою системою може автоматично формуватися номер провадження справи, необхідний для діловодства відповідного суду. Цей номер може містити, зокрема, індекс, код суду, номер справи за порядком у поточному році, рік реєстрації, інші дані, необхідні для діловодства відповідного суду.»   Також змінами до вказаного Положення врегульовано й інші питання.

Члени Ради суддів України відзначили, що в період дії Закону України «Про особливі провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» рекомендується здійснювати розподіл судових справ, які відповідно до законодавства підлягають реєстрації та/або розгляду в неробочі дні, відповідно до підпункту 3.1.7 пункту 3.1 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року № 30, між суддями, які відповідно до наказу будуть визначені для чергування в зазначений період.