Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України взяв участь у зустрічі представників проектів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права

22 травня 2012, 10:21

16 травня 2012 року в офісі Проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Україна: cправедливе правосуддя» відбулася чергова зустріч представників проектів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права. У зустрічі взяв участь Голова  Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк.


Керівник ДСА України ознайомив учасників зустрічі з перспективними напрямками роботи Державної судової адміністрації України та завданнями на найближче майбутнє. Зокрема, Руслан Кирилюк повідомив, що створена ДСА України  Робоча група з питань інновацій спільно з Проектом «Україна: справедливе правосуддя» працює над Стратегічним планом розвитку судової влади, проект котрого вже напрацьовано та триває обговорення під час фокус-групових дискусій у регіонах з метою подальшого винесення для затвердження Радою суддів України. Також Голова Державної судової адміністрації України повідомив, що розроблені проекти законів, які поліпшуватимуть фінансування судової влади; триває процес вдосконалення автоматизації процесів діловодства в судах та ведення Єдиного державного реєстру судових рішень; незабаром буде запроваджений проект «Електронний суд», вводиться в дію система відеоконференцзв‘язку між судами та СІЗО, створюється Прес-центр судової влади, вдосконалюються системи бухгалтерського обліку та найближчим часом буде працювати програма електронних закупівель в судовій системі, інше.


Руслан Кирилюк повідомив, що вже в серпні поточного року ДСА України відзначатиме десяту річницю своєї діяльності. З цієї нагоди відбудеться ряд заходів, зокрема, міжнародна конференція, присвячена судовому адмініструванню. Голова Державної судової адміністрації України запросив присутніх до участі у заходах.


Також учасникам зустрічі було презентовано новий п’ятирічний проект «Освіта суддів заради економічного зростання», що фінансується Канадським Агентством міжнародного розвитку та впроваджується Канадським національним інститутом суддівської освіти. Проект розроблений з метою сприяння створенню в Україні системи  ефективного  навчання суддів та кандидатів на посаду судді Національною школою суддів  під керівництвом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ). Основні партнери проекту – ВККСУ, Національна школа суддів, пілотні суди в Одесі та Івано-Франківську, а також Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади.