Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався навчальний візит групи українських суддів до Гааги

20 листопада 2023, 14:48

20 листопада 2023 року розпочався п’ятиденний навчальний візит групи українських суддів до міста Гааги (Нідерланди), організований за сприяння Проєкту MATRA-Україна “Зміцнення спроможності України розслідувати та переслідувати міжнародні злочини”, який реалізується Інститутом Ассера у співпраці з Global Rights Compliance. Делегацію очолює ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук.

Програмою візиту передбачено вiдвiдування Мiжнародного кримiнального суду,  зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Нідерландів і Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів з питань про взаємну правову допомогу, з Радою суддiв Нідерландів та навчальні візити до Міжнародної Комісії з питань зниклих безвісти осіб (ICMP), Спеціалізованих палат Косово.

Також задля обмiну досвiдом передбачено участь українських суддiв у тематичних сесіях щодо: підготовки рішень суду в справах про міжнародні злочини; судів під окупацією та процесів над колаборантами; забезпечення справедливості судових розглядів; презентацiї Міжнародного бюро злочинів Окружного суду Гааги щодо роботи з потерпілими та свідками; режимів відповідальності (зокрема командна відповідальність).

Національна школа суддів України