Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про службу підтримки постраждалих від домашнього насильства, яка діє у Вінницькому апеляційному суді, розповідає керівниця апарату суду Наталя Король (відео)

19 жовтня 2023, 17:05

Про службу підтримки постраждалих від домашнього насильства, яка вже пів року діє у Вінницькому апеляційному суді, 18 жовтня 2023 року в ефірі передачі «Інсайт» радіо «Місто над Бугом» розповіла керівниця апарату установи Наталя Король. За її словами, в межах реалізації цього проєкту найбільш затребуваною є інформаційна підтримка. Її надано в 11 із 38 справ про домашнє насильство, що надійшли до установи з початку цього року: постраждалим повідомляли, зокрема, про дату і час слухання та результати розгляду справи.   

Вона розповіла, що служба забезпечує й особистий супровід  постраждалих. Цією послугою скористалося двоє жінок: поруч із ними на судових засіданнях перебувала волонтерка. Ще двоє за порадою працівників ВАС у відповідному у центрі одержали безоплатну правову допомогу. Стількох ж людей перенаправили до служб психологічної підтримки.

Сервіс підтримки постраждалих від домашнього насильства запровадили в Вінницькому апеляційному суді в межах реалізації ідеї клієнтоорієнтованого суду. Спочатку на базі ВАС створили волонтерський сервіс. А похідною від нього і стала служба для постраждалих від домашнього насильства, бо в ній працюють не лише представники апарату суду, а й волонтери.

«Створення служби продиктовано й умовами воєнного стану, бо нині всі – вразливі. Особливо якщо йдеться про насильницькі діяння», – підкреслила Наталя Король.

Інтерв'ю керівниці апарату Вінницького апеляційного суду Наталії Король для передачі «Інсайт» радіо «Місто над Бугом» можна переглянути на Уoutube-каналі радіо «Місто над Бугом» за посиланням: https://is.gd/bEmJNg 

 

Вінницький апеляційний суд