Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відсторонив від посади заступника начальника Херсонського РТПЦ та СП, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди

21 вересня 2023, 16:08

Центрального районного суду м. Миколаєва розглянув клопотання про відсторонення від посади заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки - начальника мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП Херсонської області, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний, з метою отримання неправомірної вигоди, вирішив створити схему, яка б дозволяла військовозобов’язаним незаконно уникнути мобілізації. Зокрема, шляхом створення неправдивих документів щодо непридатності осіб та внесення до офіційних документів неправдивих даних про їх виключення з військового обліку.

Для реалізації свого наміру, він залучив мешканця Херсону К., який мав підшуковувати осіб, які бажають за неправомірну вигоду уникнути мобілізації, одержувати та передавати підозрюваному отримані грошові кошти. В подальшому, громадянин К. підшукав чоловіка, якому запропонував за неправомірну вигоду у сумі 4500 доларів США, сприяти в оформленні документів, які дозволять зняти його з військового обліку, на що той погодився.

За кілька діб громадянин К. отримав від зазначеної особи грошові кошти та передав їх підозрюваному, після чого вони розподілили отриману неправомірну вигоду у сумі 4 500 доларів США між собою.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину, проте просив не задовольняти клопотання, оскільки він має на утриманні малолітніх дітей.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, Центральний районний суду м. Миколаєва ухвалив відсторонити підозрюваного від займаної посади.

Раніше останньому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 1 476 000 грн.