Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив під вартою обвинувачених у вбивстві військовослужбовця без права внесення застави

08 вересня 2023, 10:59

Київський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції в частині визначення застави відносно обвинувачених-учасників дорожнього конфлікту на проспекті Глушкова, внаслідок якого був вбитий військовослужбовець.

7 вересня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах обвинувачених К., В. та І. на ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 14 серпня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено обвинуваченому В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 жовтня 2023 року включно, обвинуваченим К. та І. продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 12 жовтня 2023 року включно з визначенням застави  у 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить що становить 805 200 гривень з покладенням на обвинувачених К. та І., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду  апеляційні скарги сторони захисту в інтересах обвинувачених К., В. та І. залишено без задоволення, апеляційну скаргу прокурора задоволено.

Ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 14 серпня 2023 року, в частині продовження строку тримання під вартою обвинувачених К. та І. на 60 днів тобто до 12 жовтня 2023 року, включно, з визначенням застави  в  300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить що становить 805 200 гривень кожному – скасовано та постановлено в цій частині нову ухвалу, якою задоволено клопотання прокурора про продовження обвинуваченим К. та І. строку тримання під вартою обвинувачених К. та І. на 60 днів тобто до 12 жовтня 2023 року, включно.

В решті ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва від 14 серпня 2023 року – залишено без змін.

Нагадаємо, громадянин В. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, громадяни К. та І. обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду