Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карлівський районний суд Полтавської області повернув ставок у власність громаді

07 вересня 2023, 13:31

Цього тижня Карлівський районний суд Полтавської області розглянув цивільну справу за позовом Решетилівської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області до одного з місцевих мешканців про розірвання договору оренди водного об’єкта та його повернення у власність держави.

Зокрема, під час розгляду справи судом було встановлено, що  ще в червні місяці 2013 року на підставі розпорядження Карлівської районної державної адміністрації Полтавської області було надано в оренду одному з місцевих жителів водний об’єкт (ставок), загальною площею водного дзеркала 13,6 га, який розташований за межами населених пунктів на території Карлівської міської ради, строком на 49 (сорок дев’ять) років, з метою риборозведення. Однак, всупереч умовам вказаного договору, орендар систематично не здійснював своєчасної плати за користування водним об’єктом, що призвело до ненадходження коштів до бюджету. При цьому, на момент розгляду справи заборгованість з орендної плати була добровільно погашена.

Сучасне законодавство України зазнало змін і повноваження щодо передачі в оренду водних об`єктів перейшли до органів, що здійснюють розпорядження земельними ділянками, тобто до органів місцевого самоврядування.

Таким чином, за результатами розгляду означеної справи судом було прийнято рішення про розірвання вищевказаного договору оренди водного об’єкта та повернення ставка, загальною площею водного дзеркала 13,6 га, який розташований на території Карлівської об’єднаної територіальної громади,  у власність держави в особі Карлівської міської ради Полтавської області.

Карлівський районний суд Полтавської області