Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майно університету ім. Карпенка-Карого залишиться у власності держави - рішення Верховного суду

06 вересня 2023, 10:43

5 вересня 2023 року Касаційний господарський суд у складі Верховного суду ухвалив остаточне рішення на користь держави у справі щодо можливого рейдерського захоплення майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та земельної ділянки, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв за адресою: вул. Євгена Коновальця, 18. 

За результатами розгляду касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Зодча Діадема" на постанову Північного апеляційного господарського суду від 10.04.2023 у справі № 910/8641/21 залишено без задоволення, а рішення суду апеляційної інстанції, яке було ухвалено на користь держави, - без змін.

Це чергова спільна перемога Офісу Генерального прокурора МКІП, Університету, КМДА, Укркінохроніки, Держкіно, Фонду державного майна у справі відстоювання інтересів держави у судах. МКІП дякує усім небайдужим громадянам, студентам та медіа за підтримку! 

Нагадаємо, що 10 квітня 2023 року Північний апеляційний господарський суд міста Києва задовольнив апеляційну скаргу Офісу Генерального прокурора, Міністерства культури та інформаційної політики, Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенко-Карого, ДП «Українська студія хронікально – документальних фільмів», Державного агентства України з питань кіно, Фонду державного майна України та Київської міської державної адміністрації. 

Цим рішенням договір про інвестування реконструкцій Української студії хронікально-документальних фільмів з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництва жилого комплексу визнаний недійсним.

Міністерство культури та інформаційної політики України