Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката товариства, підозрюваного у ввезенні машин під виглядом гуманітарної допомоги

05 вересня 2023, 10:23

4 вересня 2023 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката в інтересах ТОВ, яке знаходиться в Мукачівському районі, на ухвалу слідчого судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 10 липня 2023 року.

Суд першої інстанції задовольнив клопотання прокурора Мукачівської окружної прокуратури у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 («Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги») КК України, та наклав арешт на майно, вилучене в ході обшуку в офісному приміщенні товариства. Було арештовано: мобільний телефон марки «Redmi»; принтер «Canon»; системний блок  «Intel Pentium» разом з кабелем живлення; папку синього кольору, всередині якої знаходилися 45 листків; три аркуші паперу; ноутбук марки «Lenovo» разом із зарядним пристроєм.

Прокурор у клопотанні зазначає, що в ході досудового розслідування було встановлено, що на території Закарпатської області діє група осіб, які з метою матеріального збагачення та подальшого перепродажу, ввозять в Україну через митні пости Закарпатської митниці транспортні засоби на іноземній реєстрації під виглядом гуманітарної допомоги. Згідно клопотання прокурора, вищевказані речі, які були вилучені в ході обшуку, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду, заслухавши доповідь судді-доповідача, перевіривши матеріали судового провадження, постановила: апеляційну скаргу адвоката в інтересах товариства залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 10 липня 2023 року – без зміни.

Прес-служба Закарпатського апеляційного суду