Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 років позбавлення волі за поширення інформації про розташування ЗСУ

29 серпня 2023, 13:43

21 серпня 2023 року Слов'янський міськрайонний суд Донецької області у закритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно громадянки Ц., 1973 року народження, уродженки м. Слов’янська Донецької області, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України).  

Судом встановлено, що у травні 2023 року громадянка Ц. діючи умисно, з особистих мотивів, за допомогою власного мобільного телефону використовуючи акаунт мобільного додатку «Telegram» у особистій переписці із користувачем «Telegram», акаунт якого належить представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України, поширила останньому інформацію про місце розташування підрозділів ЗСУ.    

Протиправні дії Ц. припинено співробітниками Служби безпеки України під час вчинення кримінального правопорушення.

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області громадянка Ц. визнана винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України, їй призначено покарання у виді восьми років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили.  

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області