Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд у залі суду взяв під варту громадянина, підозрюваного у пособництві державі-агресору

29 серпня 2023, 12:52

Київський апеляційний суд у залі суду взяв під варту громадянина України, директора підприємства, зареєстрованого на території рф, підозрюваного у пособництві державі-агресору.

28 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 07 серпня 2023 року, якою частково задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України про зміну запобіжного заходу та застосовано до підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 1 вересня 2023 року із визначенням застави у розмірі  1 207 800 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 7 серпня 2023 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого управління Служби безпеки України про зміну запобіжного заходу відносно підозрюваного К. задоволено.

Змінено підозрюваному К. запобіжний захід з тримання під вартою строком до 01 вересня 2023 року із визначенням застави у розмірі  1 207 800 гривень  на тримання під вартою без визначення розміру застави.

Підозрюваного К. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянин К. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд