Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено громадянина за державну зраду: 16 років позбавлення волі

11 серпня 2023, 11:01

8 серпня 2023 року в закритому судовому засіданні в режимі відеоконференції Сокирянський районний суд Чернівецької області ухвалив вирок щодо громадянина Д., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Відповідно до вироку суду, громадянин України Д. у 2022 році під час запровадженого Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року воєнного стану на всій території України, відбуваючи покарання у виправній колонії, діючи з корисливих мотивів, розуміючи, що діє на користь російської федерації та незаконного збройного формування «донецька народна республіка», використовуючи мобільний телефон, вступив у злочинну змову з перебуваючим на тимчасово окупованій території АР Крим громадянином України Н., який з 2014 року по 2016 рік проходив службу у військовій частині  незаконного збройного формування «днр» та входить до резидентурної ланки спецслужб рф, з метою надання допомоги представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. На підставі ч. 2 ст. 71 Кримінального кодексу України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднано не відбуту громадянином Д. частину покарання за вироком міськрайонного суду Донецької області у виді 1 року позбавлення волі та остаточно призначив йому покарання у виді 16 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений до Чернівецького апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.