Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Іллі Лонського

10 серпня 2023, 14:11

Сьогодні, 10 серпня 2023 року, Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Приморського райсуду м. Одеси Іллі Лонського.

Рішення прийнято за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 369, частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у замаху на надання неправомірної вигоди іншій судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману судді Приморського районного суду м. Одеси, за що передбачається покарання на строк від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вища рада правосуддя урахувала наявність обґрунтованої підозри у вчиненні суддею Лонським І. В. кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, здійснювати незаконний вплив на свідків, перешкоджати іншим чином у кримінальному провадженні.

Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою.

Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею, судом.

Вища рада правосуддя