Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виконувачем обов’язків Голови Служби судової охорони став Павло Трясун

27 липня 2023, 16:26

27 липня 2023 року Вища рада правосуддя вирішила покласти з 31 липня 2023 року виконання обов’язків Голови Служби судової охорони на полковника Служби судової охорони Трясуна Павла. Він виконуватиме обов'язки керівника тимчасово, до призначення у встановленому порядку Голови Служби судової охорони, але не довше ніж до 30 листопада 2023 року,
Павло Трясун є заступником голови ССО.

Відповідно до статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює Голова Служби судової охорони, який призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя. 

Пунктом 24 розділу VI Положення про проходження служби співробітниками Служби судової охорони, визначено, що у зв’язку зі службовою необхідністю на співробітника Служби судової охорони може бути покладено тимчасове виконання обов’язків за іншою рівнозначною або вищою посадою, а саме, вакантною за його згодою. Строк тимчасового виконання обов’язків у такому випадку не повинен перевищувати чотирьох місяців.

З 30 березня 2023 року, тимчасово, але не довше ніж до 30 липня 2023 року, виконання обов’язків Голови Служби судової охорони було покладено Мороза Віктора Анатолійовича.

25 липня ВРП ухвалила рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони.

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Вища рада правосуддя