Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівника фармакологічної компанії на Житомирщині, яка постачала медикаменти російській армії залишено під вартою

27 липня 2023, 11:07

26 липня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 липня 2023 року, якою частково задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України та застосовано до підозрюваного П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 серпня 2023 року без визначення розміру застави.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 липня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин П. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд