Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський апеляційний суд спростовує неправдиву інформацію щодо автоматизованого розподілу справ

24 липня 2023, 15:08

Медіа «ГОЛОВНЕ in UA» поширило інформацію про те, що у Львівському апеляційному суді вручну здійснюється автоматизований розподіл справ між суддями, що свідчить про факти втручання в систему щодо справи відносно обвинуваченого Г.

Вказана інформація не відповідає дійсності.

Так, у провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває кримінальне провадження про обвинувачення Г., М., А., К. та Ц. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15 - п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27 - п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27 – ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України, а саме організації умисного вбивства двох або більше осіб, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, а також закінченого замаху на цей злочин; організації умисного знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки; носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуту вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Автоматизований розподіл судових справ між суддями (колегіями суддів) Львівського апеляційного суду здійснюється з урахуванням нормативного документу «Засади використання автоматизованої системи документообігу у Львівському апеляційному суді» (далі - Засади), затвердженого рішенням зборів суддів Львівського апеляційного суду згідно протоколу від 3 лютого 2023 року, з яким можна ознайомитись на веб-сайті Львівського апеляційного суду за посиланням https://lva.court.gov.ua/sud4811/inshe/zasadu/ .

Згідно з п. 20 Засад, відповідно до визначеного процесуальним законодавством принципу незмінності складу суду, розгляд справ, кримінальних проваджень, як правило, проводиться у складі постійної колегії суддів.

Склади постійно діючих колегій судової палати з розгляду кримінальних справ визначені у Додатку №2 до Засад.

За 2022 рік колегіями суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду у вказаному кримінальному провадженні на ухвали Шевченківського районного суду міста Львова про продовження строку тримання під вартою розглянуто 14 апеляційних скарг, з яких відносно обвинуваченого Г. - 7, І. К. – 4, М. - 3. У 2023 році розглянуто по 4 апеляційних скарг відносно обвинувачених Г., К.

Всі судді судової палати з розгляду кримінальних справ брали участь у розгляді апеляційних скарг у зазначеному кримінальному провадженні.

Зі всіма ухвалами у цій справі можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Тому інформація у публікації «ГОЛОВНЕ in UA» щодо втручання у розподіл справ не відповідає дійсності.

Просимо медіа відстежувати новини на сайті Львівського апеляційного суду та користуватися інформацією лише з офіційних джерел.

Львівський апеляційний суд