Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Службі судової охорони відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України

29 червня 2023, 08:22

28 червня 2023 року з нагоди Дня Конституції України в Службі судової охорони відбулись урочисті заходи.

Серед гостей, які завітали до Служби судової охорони, – член Вищої ради правосуддя Олег Кандзюба, Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, а також представники інших установ судової гілки влади.

У вступному слові т.в.о. Голови Служби полковник Служби Віктор Мороз зауважив на важливості Конституції для кожного громадянина, бо вона є символом волі, свободи, незалежності та демократичних цінностей у щоденній боротьбі  українського народу за вільне майбутнє, за незалежність і самостійну Україну. За його словами, свідчення цього є той факт, що 27-му річницю затвердження Основного закону – Конституції України, вже вдруге доводиться зустрічати в умовах повномасштабної війни. Разом з тим, Служба судової охорони гідно стоїть на захисті кожної судової установи України, як і на полі бою пліч-о-пліч з українським військом.

Олег Кандзюба наголосив, що Україна понад 300 років тому написала свою Конституцію, у якій визначила основні засади і закарбувала незалежність нашої держави.

Він звернув увагу на роль Служби судової охорони щодо забезпечення безпеки системи правосуддя. Член ВРП висловив слова подяки співробітникам Служби, що стоять на охороні безпеки правосуддя та зазначив, що Вища рада правосуддя спільно з Державною судовою адміністрацією України роблять все можливе для гідного фінансування та належного соціального захисту співробітників Служби судової охорони. Всім присутнім, а також їх родинам, він побажав мирного неба, спокою та найскорішої Перемоги.

Голова ДСА України Олексій Сальніков привітав від імені Державної судової адміністрації всіх присутніх. Він подякував за підтримку з боку Вищої ради правосуддя та Ради суддів України в питаннях розвитку та стабільності судової системи України. Він акцентував увагу, що, незважаючи на широкомасштабний наступ країни агресора 24 лютого 2022 року, Служба судової охорони безперервно боронила безпеку в органах та установах системи правосуддя.

Під час заходів були вручені відомчі відзнаки, подяки, грамоти, почесні грамоти від імені Служби, а також від законодавчої та судової гілки влади. Було відзначено 208 співробітників Служби. Зокрема, п’ятьма відомчими відзнаками за відвагу та за службу було нагороджено співробітників територіальних управлінь у ЗапорізькійЛьвівськійРівненськійСумській та Харківській областях. Сімнадцятьом співробітникам були вручені чергові звання.