Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС провів зустріч із представниками Міжнародної організації з розвитку права в Україні

28 червня 2023, 15:17

Верховний Суд активно розвиває міжнародні контакти в правовій сфері. Реформування судової системи є однією з вимог Європейської комісії, виконанню якої Україна приділяє значну увагу, тож кожна зустріч із міжнародними партнерами дає змогу пересвідчитися, чи в правильному напрямку рухається процес впровадження реформ. Мета такої співпраці – це насамперед утвердження верховенства права та інституційне зміцнення органів системи правосуддя.

Про це зазначив Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко під час зустрічі з представниками Міжнародної організації з розвитку права в Україні (IDLO).

Очільник ВС поінформував членів делегації про низку викликів, які постали перед судовою владою за останні півтора року, зазначив про кроки, що були зроблені для забезпечення функціонування правосуддя в перші дні війни, законодавчі зміни, внесені до КК України й КПК України від початку повномасштабної російської агресії та поточний стан кадрового забезпечення судової системи, а також зауважив про зміну акценту в підходах до організації роботи Верховного Суду.

Станіслав Кравченко висловив вдячність IDLO за допомогу та підтримку в трагічні та складні для України часи.

Директор Міжнародної організації з розвитку права в Україні Леван Дучідзе запевнив, що IDLO прагне бути корисною і надавати Верховному Суду необхідну допомогу щодо питань, які стосуються його повноважень, а також засвідчив готовність організації до конструктивної взаємодії з питань концептуалізації напрямів розвитку ВС.

Він додав, що IDLO забезпечить судовій владі технічну допомогу в питаннях, пов’язаних із застосуванням норм міжнародного кримінального та гуманітарного права й розглядом кримінальних проваджень щодо воєнних і військових злочинів.

У зустрічі взяли участь керівник юридичної групи IDLO в Україні Сергій Дроздач, антикорупційний експерт IDLO в Україні Віктор Килимар, секретар Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі ВС Наталія Білик, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Сергій Фомін, перший заступник керівника Апарату ВС Расім Бабанли та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар.

Верховний Суд