Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВККС України відбулася робоча зустріч із послами та головами дипломатичних місій країн G7

28 червня 2023, 14:57

27 червня 2023 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася зустріч з послами та головами дипломатичних місій країн G7.

Голова ВККСУ Роман Ігнатов  привітав присутніх та висловив вдячність за підтримку України  в часи безпрецедентної агресії російської федерації проти нашої країни.

Голова Комісії наголосив, що першочерговим завданням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є перевірка письмових робіт 368 кандидатів на посаду судді, яка наразі триває і буде закінчена найближчим часом.

У межах підготовки створення Громадської ради доброчесності на виконання статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» вже на початку липня 2023 року планується оприлюднити оголошення про скликання зборів представників громадських об’єднань.

Невдовзі Комісією заплановано продовжити проведення кваліфікаційного оцінювання 1 954 суддів, стосовно яких  воно не завершено.

Стосовно добору нових суддів на вакантні посади Комісія у співпраці з Вищою радою правосуддя та Державною судовою адміністрацією України мають спільно визначити кількість вакансій, які буде затверджено для першочергового заповнення з урахуванням поточної ситуації в країні.

Заступник Голови Комісії Руслан Сидорович подякував гостям за висвітлення спільної позиції урядів країн G7 та висловив сподівання, що спільна комунікація Комісії з представниками країн G7 сформує таку ж коаліцію підтримки юридичної реформи, яка вже є в України в її збройному протистоянні з країною-агресором. Окремо наголосив, що наразі основну частину бюджетних ресурсів Україна витрачає на свою обороноздатність. Й на вирішення проблемних завдань, що стоять перед Комісією, необхідно мати неабиякі ресурси. Висловив сподівання, що попри важку фінансову ситуацію в країні Комісія, зрештою, зможе знайти дійсно необхідний рівень підтримки, що сприятиме покращенню технічного стану її обладнання, наявність якого впливатиме на інформаційну безпеку, сталість процесів, оперативність та якість здійснення відповідних кроків.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Мацуда Кунінорі зазначив, що обрання і формування нового повноважного складу Комісії співпало з часом, коли країнами G7 і владою України активно обговорюються шляхи сприяння Україні в післявоєнній відбудові, процес якої значною мірою залучатиме приватних інвесторів.

Заступник Голови Комісії Руслан Сидорович наголосив на важливості співпраці та підтримці міжнародних партнерів як ВККСУ, так і майбутньої ГРД.

Учасники зустрічі подякували одне одному за діалог й домовилися про подальшу співпрацю.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України