Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2023, 11:15

Привітання Вищої ради правосуддя з Днем Конституції України

Конституція – це фундамент законодавства України. Вона наголошує на абсолютній цінності людини, її прав і свобод. Всі українські закони приймаються на основі Конституції, і суди ретельно контролюють дотримання цієї вимоги. 

Порушені права й свободи громадян захищають суди, які гарантують дотримання верховенства права і законності в житті суспільства й держави, захищають базові конституційні гарантії, передусім – право на життя та гідність.

З Днем Конституції України! Переможемо разом!

 

Привітання Верховного Суду з Днем Конституції України

Дякуємо кожному, хто боронить суверенітет і незалежність нашої держави, відстоює ідентичність Українського народу й незворотність європейського майбутнього України!

Сила Конституції – в людях, які захищають гарантовані нею цінності.

 

Привітання Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з Днем Конституції України      

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас з визначним національним святом – Днем Конституції України!

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, ґарант незалежності й соборності України.

Cьогодні ми змушені доводити та відстоювати права і свободи у війні з агресором. Герої стоять на смерть за наше конституційне право бути вільними та незалежними.

Бажаю, щоб мир, злагода та перемога сприяли подальшій розбудові правової держави!

Зичу міцного здоров’я, щастя, добра та успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України!

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Ігнатов

 

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Конституції України

Сьогодні величезна гордість та вдячність наповнюють наші серця, адже ми відзначаємо 27-у річницю Конституції України - фундаментального закону нашої держави.

Конституція України, як символ нашої національної самостійності та незалежності, відображає наш шлях до розбудови демократичного суспільства, захисту прав та свобод громадян. Вона засвідчує глибокі корені української державності, яка зародилася у відданості і героїзмі наших предків.

Важливість Конституції стала особливо очевидною минулого року, коли російські загарбники вдерлися з війною на територію нашої держави з єдиною метою – повалення нашого Конституційного ладу, а за цим - повного знищення українців як нації. Не вдалося! Не вдасться!

Наші Збройні Сили України, кожен українець, кожен громадянин України став на захист держави і її Конституції.

Відстояти нашу Конституцію та незалежність стали обов'язком кожного громадянина. Ми відчули, що наші цінності, наші права і свободи потребують постійного захисту та обережності.

Сьогодні, в день, коли ми святкуємо 27-у річницю Конституції України, ми переконані, що разом ми непереможні. Наша єдність, наша сила та наша воля допомагають нам подолати будь-які перешкоди та виклики. Ми віримо в потужність нашої держави, в розвиток нашого суспільства та підтримку наших цінностей.

Вітаю вас з Днем Конституції України! Нехай наш Основний Закон завжди буде гарантом нашої свободи, справедливості та процвітання. Разом ми зможемо зберегти та зміцнити нашу державу!

Все буде Україна!

Голова Ради суддів України Богдан Моніч

 

Привітання Голови Державної судової адміністрації України з Днем Конституції України

Шановні колеги, судді, правники та громадяни країни!

Щиро вітаю Вас з Днем Конституції України!

З нагоди відзначення Дня Конституції України бажаю Вам, щоб демократичні засади, які були закріплені цим, надзвичайно важливим документом, стали реаліями найближчого сьогодення, щоб дух законності був у серці кожного громадянина нашої держави, а усвідомлення особистої відповідальності за розбудову суспільства, в якому верховенство мають закон і справедливість, стало єдиним мірилом вашої праці.

З повагою
Голова ДСА України Олексій Сальніков

 

Привітання ректора Національної школи суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги, друзі!

Від себе особисто та від імені колективу Національної школи суддів України щиро вітаю Вас із державним святом – Днем Конституції України!   

У ці непрості для країни часи Конституція є не лише Основним Законом України, але й визначальним чинником забезпечення її державного суверенітету, згідно з яким захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності країни, шанування її державних символів

є обов’язком громадян України.

Тож об’єднуємося навколо наших конституційних цінностей, відстоїмо нашу свободу і наш цивілізаційний вибір!

Користуючись нагодою бажаю всім міцного здоров’я, миру, оптимізму, упевненості в завтрашньому дні, натхненної праці та успіхів задля світлого майбутнього України!

Слава Україні!

З повагою

Ректор НШСУ Микола Оніщук 

 

Привітання т.в.о. Голови Служби судової охорони з Днем Конституції України

Шановні колеги, друзі, побратими!

Дата 28 червня глибоко закарбована у серці кожного українця. Вона символізує волю, свободу, незалежність та демократичність. Вона нагадує нам про величну історію українського народу, його боротьбу за вільне майбутнє.

27 років тому Україна обрала свій шлях свободи, розвитку та європейських цінностей, затвердивши Конституцію України, як Основний Закон, за яким живе та працює кожен українець.

Вже другий рік поспіль Україна зустрічає День Конституції в умовах кровопролитної війни – найбільшої з часів Другої світової. І у цій віні кожен українець доводить, що готовий віддати свої життя за терміни, які захищає Основний Закон – територіальну цілісність, суверенітет та незалежність.

Служба судової охорони з першого дня свого створення і до сьогодні підтримує основні демократичні цінності, прописані в Конституції України та у складі українського війська веде боротьбу з ворогом, стоячи на захисті прав і свобод кожного українця й українки. Адже сьогодні у всіх нас одна мета та ціль - захист нашої свободи й незалежності та Перемога України.

Щиро вітаю кожного українця з Днем Конституції! Мирного неба, міцного здоров’я та чудового настрою! Нехай усі родини дочекаються українських захисників додому з радісною звісткою – Україна перемогла! Слава Україні!

З повагою

Т.в.о. Голови Служби судової охорони Віктор Мороз