Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС розповів про проблеми розгляду кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів під час форуму Фонду європейського права Лорда Слінна

28 червня 2023, 08:21

В умовах воєнного стану суди України стикнулися з багатьма труднощами, зокрема організаційного, кадрового та матеріально-технічного характеру, а формат їхньої роботи зазнав суттєвих змін й адаптувався до нових реалій.

Про це зазначив Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко під час П’ятого форуму Фонду європейського права Лорда Слінна «Безкарність та події в Україні».

До участі в заході долучилися голова правління Фонду Слінна, суддя Апеляційного суду у відставці сер Стівен Ірвін, Генеральний прокурор та член парламенту Великої Британії Вікторія Прентіс, Посол Великої Британії в Україні у 2012–2015 роках Саймон Сміт і Генеральний прокурор Андрій Костін.

У межах свого виступу Голова ВС розповів про виклики, що постали перед судовою владою, звернувши увагу на проблемні аспекти розгляду кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, суттєву нестачу кадрів у судовій системі та неможливість здійснення правосуддя судами, що розташовані на тимчасово окупованих територіях України.

Також очільник ВС відзначив успішну співпрацю з Фондом, додавши, що таке партнерство є запорукою забезпечення українцям доступу до справедливого й неупередженого правосуддя та ефективного захисту їхніх прав і свобод навіть у воєнний час. Принагідно Станіслав Кравченко подякував народові та уряду Сполученого Королівства за всебічну допомогу Україні в непрості для неї часи.

Верховний Суд