Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок у справі за фактом нападу на Катерину Гандзюк

26 червня 2023, 13:20
Сьогодні, 26 червня 2023 року, Дніпровським районним судом міста Києва ухвалено вирок, яким М. та Л. визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України (організації вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, вчиненого способом, що має характер особливого мучення, з метою залякування потерпілої, на замовлення, що спричинило смерть потерпілої, за попередньою змовою групою осіб).
 
Суд призначив обвинуваченим максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років.
 
Судом також задоволено цивільний позов потерпілих - батьків та цивільного чоловіка Катерини Гандзюк про відшкодування моральної шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення, та стягнуто солідарно з обвинувачених по пʼять мільйонів гривень на користь кожного з потерпілих.
 
Крім того, судом стягнуто заставу в розмірі 1 152 600 гривень, внесену заставодавцем за обвинуваченого М., в дохід держави, та прийнято рішення про її перерахування на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України.
 
На даний час вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку упродовж 30 днів з дня його проголошення.
 
З повним текстом вироку можна ознайомитися у Єдиному реєстрі судових рішень (справа № 757/31502/20).
 
Сторінка Дніпровського районного суду міста Києва у Facebook