Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироки залишили в силі: Судова практика Закарпатського апеляційного суду, пов’язана із справами по крадіжках

26 червня 2023, 08:35

19 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на вирок Берегівського районного суду Закарпатської області від 9 січня 2023 року, стосовно раніше судимого мешканця міста Берегове. Суд першої інстанції визнав чоловіка винним і призначив покарання за ч. 4 ст. 185 («Крадіжка») КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років.

На підставі ст. 71 КК України до покарання частково приєднано не відбуту обвинуваченим частину покарання за вироком Берегівського районного суду від 10.03.2021. За сукупністю вироків суд першої інстанції призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 1 місяць.

Як стало відомо з матеріалів справи, обвинувачений проникнув до приватного будинку, звідки викрав телевізор, чим наніс матеріальну шкоду на суму 10 450 грн.

Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду заслухала доводи сторін і постановила: вирок Берегівського районного суду від 9 січня 2023 року залишити без зміни, а апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

20 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на вирок Берегівського районного суду Закарпатської області від 14 грудня 2022 року, стосовно неодноразово судимого мешканця села в Берегівському районі.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 («Крадіжка») КК України, і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

З матеріалів справи стало відомо, що обвинувачений проникнув на огороджене подвір’я, звідки викрав велосипед, чим спричинив потерпілій особі матеріальну шкоду на суму 3 800 грн.

Закарпатський апеляційний суд залишив вирок Берегівського районного суду Закарпатської області від 14 грудня 2022 року без змін, а апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

21 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на вирок суду першої інстанції, стосовно мешканки міста Мукачево.

Судом першої інстанції обвинувачену особу було визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 («Крадіжка») КК України, і призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 1 місяць.

Колегія суддів Закарпатського апеляційного суду заслухала доводи сторін і постановила: вирок суду першої інстанції залишити без зміни, а апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення.

Закарпатський апеляційний суд