Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уклали тристоронній Меморандум про співпрацю між ДСНС, ДСА України та Службою судової охорони

23 червня 2023, 14:11

23 червня 2023 року укладений тристоронній Меморандум про співпрацю між Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Державною судовою адміністрацією України та Службою судової охорони.

З боку Державної служби України з надзвичайних ситуацій меморандум підписав Голова ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук, з боку Державної судової адміністрації України – Голова Олексій Сальніков, з боку Служби судової охорони – т. в. о. Голови ССО, полковник Служби Віктор Мороз.

Керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук зазначив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій відкрита до співпраці та завжди готова до виконання завдань за призначенням. Цей документ посилить між нашими установами комунікацію задля реагування на надзвичайні ситуації в судових установах. Працюємо заради безпеки та миру.

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков відзначив актуальність ініціативи Служби судової охорони про підписання меморандуму між органами судової влади та Державної служби України з надзвичайних ситуацій та висловив слова подяки керівництву ДСНС України, яка в кризових ситуаціях докладає усіх зусиль для порятунку осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії росії, в тому числі осіб, які знаходяться в органах та установах системи правосуддя. Він вказав на те, що подальше посилення співпраці покращить взаємодію відомств на національному та регіональному рівні та інтенсифікує проведення спільних заходів.

Своєю чергою т. в. о. Голови Служби судової охорони Віктор Мороз зазначив, що таке партнерство між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Службою судової охорони за підтримки Державної судової адміністрації України дозволить вийти на новий рівень захисту учасників та відвідувачів органів та установ системи правосуддя. Цей Меморандум фактично є дорожньою картою створення безпекового простору шляхом миттєвого реагування на надзвичайні події у судових установах в умовах воєнного стану та розробки превентивних заходів, які стануть запорукою збереження найціннішого – людських життів.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи подальшого розвитку взаємовідносин, спрямованих на виконання ключових завдань відомств щодо забезпечення державної безпеки та поглиблення відносин у рамках виконання умов Меморандуму.