Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада юстиції скасувала рішення ВККСУ про притягнення трьох суддів до дисциплінарної відповідальності

28 березня 2012, 11:12

На засіданні 27 березня 2012 року Вищою радою юстиції задоволено скарги та скасовано рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про притягнення до дисциплінарної відповідальності: щодо судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська РЕШЕТНІКА Миколи Олександровича від 3 листопада 2011 року; щодо судді Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим ЦАЛКО Алли Анатоліївни від 30 листопада 2011 року; щодо судді Шевченківського районного суду міста Києва ГАЙДУК Світлани Володимирівни від 13 жовтня 2011 року.

Вища рада юстиції також розглянула питання про звільнення суддів з посад за загальними та особливими обставинами. Зокрема, прийнято рішення про внесення подань до Верховної Ради України про звільнення у відставку:
БЕЙКА Михайла Андрійовича – з посади судді Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області;
ДОРОША Петра Івановича – з посади судді Любомльського районного суду Волинської області;
КАЛЕНЧЕНКО Ніни Олександрівни – з посади судді апеляційного суду Київської області;
МАЦЕЛЮХА Петра Семеновича – з посади судді апеляційного суду міста Києва;
САВРАНСЬКОЇ Тетяни Іванівни – з посади судді Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим.

Прийнято рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення МИРОПОЛЬСЬКОГО Сергія Олексійовича з посади судді господарського суду Сумської області за власним бажанням.

Відхилено три пропозиції членів ВРЮ про внесення подань про звільнення восьми суддів з посад за порушення присяги. Крім цього, затверджено результати 11 перевірок щодо 12 суддів з висновком про відсутність підстав для внесення подань про їх звільнення з посад за порушення присяги.

Прес-служба
Вищої ради юстиції