Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді Київського районного суду міста Одеси Людмили Салтан від здійснення правосуддя

26 травня 2023, 13:49

26 травня 2023 року Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 26 липня 2023 року строк тимчасового відсторонення судді Київського районного суду міста Одеси Салтан Людмили Володимирівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

А саме – у  висловленні службовою особою, яка займає відповідальне становище, прохання надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища.

Згоду на утримання під вартою судді ВРП надала 10 квітня 2023 року. 13 квітня 2023 року суддю тимчасово, до 31 травня 2023 року, було відсторонено від здійснення правосуддя.

Наразі досудове розслідування завершене. Прокурором у провадженні визнано зібрані під час досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акта на підставі статті 290 КПК України та доручено детективу надати стороні кримінального провадження доступ до матеріалів досудового розслідування.

Встановлено, що обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді Київського районного суду міста Одеси Салтан Л.В., продовжують існувати.

Обставини, вказані у клопотанні про продовження тимчасового відсторонення Салтан Л.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, а також наявність підозри судді Салтан Л.В. у вчиненні корупційного злочину викликають сумніви у безсторонності цього судді під час здійснення правосуддя та з огляду на міжнародні принципи і стандарти поведінки судді, норми національного законодавства можуть зашкодити авторитету судової влади та довірі суспільства до неї.

Вища рада правосуддя