Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТАС залишив без змін вирок обвинуваченому у нанесенні громадянину 175 ножових поранень: його засуджено до довічного позбавлення волі

26 травня 2023, 12:01

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисниці обвинуваченого Г. на вирок Кременецького районного суду Тернопільської області від 24 січня 2022 року.

Як встановлено судом першої інстанції, у грудні 2019 року виник конфлік між громадянами Г. та З. під час спільного розпиття спиртних напоїв на побутовому ґрунті - Г. наніс у голову та різні частини тіла потерпілого 175 ударів кухонним ножем та убив його. Після скоєного Г. утік з місця злочину, а у будинку виникла пожежа. За висновками експертиз, загоряння виникло у кімнаті, де стався злочин, внаслідок підпалу.

Вироком Кременецького районного суду від 24 січня 2022 року громадянина Г. визнано винним за п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Раніше Г. було засуджено за вчинення злочинів, передбачених статтями 42, 100, 94 КК України (у редакції Кримінального кодексу України від 28 грудня1960 року), тобто за умисне вбивство і погрозу вчинити вбивство, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років.

Не погодившись із судовим рішенням, захисниця Г. подала апеляційну скаргу та просила вирок суду першої інстанції скасувати і закрити кримінальне провадження щодо її підзахисного на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів, детально проаналізувавши матеріали кримінального провадження в межах поданої апеляційної скарги, провівши судове слідство та обговоривши доводи апеляції, прийшла до висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтоване та вмотивоване рішення, а обрані судом першої інстанції вид і міра покарання – пропорційні тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

З урахуванням наведеного колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисниці обвинуваченого Г. залишила без задоволення, а вирок Кременецького районного суду від 24 січня 2022 року – без змін.

Детальніше за посиланням: https://is.gd/kw44dI

Тернопільський апеляційний суд