Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено так званого «заступника начальника МНС Бердянска»

18 травня 2023, 16:32

Вирок суду - 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та в органах влади на 15 років з конфіскацією майна.

Судом встановлено, що звільнений зі служби в ДСНС України за систематичне невиконання умов контракту, обвинувачений добровільно зайняв посаду в.о. заступника начальника Бердянського МНС, начальника 1-ї пожежно-рятувальної станції.

Очільник схиляв особовий склад зазначеного ПРП перейти на бік окупаційної влади рф та продовжити службу в лавах «мчс рф» за російськими стандартами; спалив символіку України: зображення гербу, прапор та текст гімну України; надавав інтерв’ю проросійському каналу щодо роботи підпорядкованої установи.

Суд визнав обвинуваченого винним за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя