Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо заяви НАБУ та САП про корупційні діяння у Верховному Суді

16 травня 2023, 18:10

Сьогодні, 16 травня 2023 року, члени Вищої ради правосуддя були запрошені до участі у Пленумі Верховного Суду щодо вирішення питання про висловлення недовіри Голові ВС. Члени ВРП утрималися від участі у його роботі для уникнення конфлікту інтересів, який може виникнути у подальшому.

Вища рада правосуддя вирішує питання стосовно надання згоди на затримання, утримання під вартою чи арешт судді, а також тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя (відповідно до Глав 7 і 8 Закону України «Про Вищу раду правосуддя»).

Також інформуємо, що Вища рада правосуддя готує листи до НАБУ та САП стосовно надання інформації про можливий вплив щодо обрання членів ВККС України.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя 12 травня 2023 року завершила співбесіди з кандидатами на посади членів ВККС України. Наразі відбувається обговорення та формуванням переліку цих кандидатів. Ця процедура, відповідно до затвердженої Методики проведення Вищою радою правосуддя співбесіди, відбору та призначення кандидатів на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, здійснюється ВРП конфіденційно та не підлягає публічному розголошенню.

Вища рада правосуддя