Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок заступнику мера Бердянська

16 травня 2023, 09:55

Заступника мера Бердянська засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Судом встановлено, що обвинувачений організував висвітлювання (оприлюднення) новин через проросійський Telegram-канал щодо діяльності незаконно створених органів влади - мерії м. Бердянська Запорізької області та Бердянського відділу поліції. Погодив програму випуску радіоефіру на захопленому окупаційними військами держави-агресора рф місцевому ТРК щодо обмеження руху транспорту по м. Бердянську, брифінгу самопроголошеного виконувача обов’язків мера м. Бердянська та інших новин.

Суд визнав його винним за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У судовому засіданні допит обвинуваченого не здійснювався через проведення судового розгляду в порядку спеціального судового провадження, при цьому обвинувачений викликався до суду як за місцем своєї реєстрації, так і через засоби масової інформації, однак у судове засідання не з’явився.

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя