Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка, який виправдовував збройну агресію рф проти України

15 травня 2023, 16:40

15 травня 2023 року оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню мешканця Охтирського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судом установлено, що чоловік, використовуючи власний ноутбук, у серпні 2022 року через соціальну мережу, заборонену в Україні, навмисно поширював та опубліковував матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Під час досудового розслідування між сторонами кримінального провадження: прокурором та обвинуваченим, за участі захисника укладено угоду про визнання винуватості у скоєнні кримінального правопорушення.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, затвердив угоду про визнання винуватості чоловіка у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому узгоджене між сторонами кримінального провадження покарання у виді 1 року позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням на нього обов’язків на підставі статті 76 Кримінального кодексу України.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з моменту його проголошення.

З текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, номер справи 588/1016/23.

Тростянецький районний суд Сумської області