Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Закарпатському апеляційному суді відбулась нарада з головами місцевих загальних судів Закарпатської області

13 березня 2023, 16:05

10 березня 2023 року в Закарпатському апеляційному суді проведено нараду з головами місцевих загальних судів Закарпатської області.

У заході взяли участь голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, заступниця голови суду Олена Кожух, секретарі судових палат Закарпатського апеляційного суду Іван Стан та Роман Кондор, керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук, його заступниця Оксана Ломакіна–Невідома та голови місцевих загальних судів Закарпатської області.

Предметом обговорення стали ключові питання якості та оперативності розгляду судами першої та апеляційної інстанцій справ за минулий, 2022 рік. Так, в рамках робочої наради учасники проаналізували, зокрема, питання, що стосуються розгляду кримінальних проваджень в умовах воєнного стану, а також обговорили актуальні питання правозастосування у цивільних справах. Окремо звернули увагу на шляхи вдосконалення співпраці між судовою владою та правоохоронними органами краю.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення Закарпатського апеляційного суду Іван Стан висвітлив питання особливостей розгляду кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених в умовах воєнного стану.

З доповіддю щодо стану здійснення цивільного судочинства в Закарпатській області виступив секретар судової палати з розгляду цивільних справ Закарпатського апеляційного суду Роман Кондор, який ознайомив колег із статистичними даними щодо розгляду цивільних справ Закарпатським апеляційним судом.

Заступниця керівника Закарпатської обласної прокуратури Оксана Ломакіна–Невідома розповіла про особливості розгляду кримінальних проваджень, учасниками яких є неповнолітні.

Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук під час свого виступу звернув увагу на те, що такі робочі зустрічі не тільки спрямовані на покращення комунікативних зв’язків, насамперед подібні заходи за участі представників судової влади та правоохоронних органів сприяють злагодженій конструктивній співпраці.

Підсумовуючи робочу зустріч, голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош наголосила на необхідності виконання завдань на 2023 рік, які спрямовані на забезпечення безперервного та якісного здійснення судочинства. При цьому очільниця суду зауважила, що у досягненні поставлених завдань важливу роль відіграє постійна комунікація та ефективна взаємодія судової гілки влади з правоохоронними органами.

Закарпатський апеляційний суд